LoRa in de praktijk – Bulkgastanks

Na een testperiode van een jaar starten wij binnenkort voor een klant met de uitrol van onze LoRa datalogger. Doel is om van honderden propaangastanks de inhoud te meten op dagelijkse basis. Dit betekent een vooruitgang ten opzichte van de huidige gebruikte technologie met 2G systemen. Vooral de kosten – zowel de aanschaf als exploitatie – daalt met meer dan 50% ten opzichte van het oude systeem met simkaarten. Daarbij is het LoRa systeem lichter, zit de antenne on-board en is het systeem eenvoudiger te plaatsen. Ook gaat de batterij (veel) langer mee, uiteraard afhankelijk van het aantal berichten dat verstuurd wordt. Met behulp van API’s kunnen de berichten afkomstig van de LoRa dataloggers worden ‘opgehaald’ en veilig verder verwerkt worden in het ERP systeem van klant. Later dit jaar is ook de mogelijkheid om – wanneer onze klanten dit wensen – in een eigen beveiligde webomgeving de data van hun object(en) (zoals propaantanks) te kunnen volgen.

Recent Posts
\